29 October 2015

TRIVIA NIGHT MERDEKA 58

Assalamualaikum dan Hi!

Bersempena menyambut kemeriahan Hari Kemerdekaan Negara Malaysia yang ke-58, Kelab Umno ACT telah mengadakan aktiviti ‘Trivia Night Merdeka 58th’ pada 28 Ogos yang lalu. Aktiviti ini dilakukan dengan tujuan untuk menyemarakkan lagi semangat patriotisme dan kekitaan dalam kalangan masyarakat Malaysia di Canberra di samping mengukuh kembali dan menambah ilmu pengetahuan tentang sejarah Malaysia. Selain itu, ‘Trivia Night Merdeka 58th’ juga dapat mengeratkan hubungan persaudaraan dan perpaduan antara satu sama lain.


Program ini telah bertempat di ‘Lena Karmel Unilodge’. Program ini mempunyai empat permainan iaitu ‘Kahoot’, ‘charades’, teka lagu dan ’60 Minutes to the Moon’.  Kahoot ialah permainan yang menggunakan applikasi di dalam telefon pintar pemain. Soalan-soalan berkaitan sejarah dan pengetahuan am tentang Malaysia.

Aktiviti pada kali ini telah mendapat sambutan yang sangat meriah daripada kalangan pelajar - pelajar di Canberra. Kami amat menghargai sambutan yang diberikan oleh anda semua! Setiap pemenang telah membawa pulang hadiah - hadiah yang menarik! 

Terima kasih juga kepada semua ahli AJK KUACT yang berjaya mengadakan program ini dengan jayanya!


No comments: